• Bedrijf

Bedrijf

DURABLE Hunke & Jochheim GmbH & Co. KG, gebaseerd in Iserlohn (Duitsland) en een middelgrote familie onderneming, is op weg naar de 100ste verjaardag. In 1920 hebben Karl Hunke en Wilhelm Jochheim het bedrijf opgericht om hoogkwalitatieve productoplossingen te produceren voor werkplekken van mensen in kantoren, thuis en onderweg, alsook benodigdheden voor in gebouwen. Sindsdien  is DURABLE geëvolueerd in een leidend merk van kantoorbenodigdheden met een werknemersaantal van net geen 700 personen en 5 productiefaciliteiten in Duitsland, Nederland en Polen. DURABLE is de uitvinden van DURACLIP® klemmappen, de oplossing voor het archiveren van documenten zonder deze te moeten perforeren. Dit maakt van DURABLE een Duitse standaard en wordt DURACLIP® één van de leidende merken in de 20ste eeuw. Het portfolio van deze "denktank van ideeën gemaakt in Duistland" bevat ook orientatie en presentatiesystemen, bureau- en computeraccessoires, kantoormeubilair, zelfklevende producten en opbergsystemen.

Met de oprichting van de eerste dochterondernemingen in Engeland en Zweden in 1980, groeide het bedrijf in een vroeg stadium verder uit in de internationale marketen, waar het vandaag succesvol functioneert met dochterondernemingen in Oostenrijk, België, Nederland, Frankrijk, Zweden, het Verenigd Koninkrijk, Polen en de Verenigde Staten.

De groeistrategie van DURABLE is gebaseerd op het continu vernieuwen en uitbreiden van de productportfolio. Dankzij de opgebouwde kennis voor het organiseren van kantoorwerk gedurende 90 jaar, breidt het bedrijf nu uit naar de markt van de kantoorverlichting en introduceert ze een innovatief, premium-class LED verlichtingssysteem onder een nieuw merk LUCTRA®. Bijzondere eigenschappen van DURABLE producten zijn praktisch, probleemoplossend en degelijke kwaliteit, gecombineerd met hoge kwaliteit standaarden in design. DURABLE won al meer dan 50 bekende bedrijfs- en designawards gedurende de jaren. Het bedrijf is onder andere een veelvuldig "Red Dot Design Award" winner.